Jak prodat za co nejvýhodnějších podmínek - home staging

18. 02. 2017 8:31:27
První dojem nikdy nedostane druhou šanci! Oslovit klienta dobrou prezentací, aby z nepřeberného množství nabídek klikl zrovna na tu vaši? Jak toho dosáhnout?

PRVNÍ DOJEM NIKDY NEDOSTANE DRUHOU ŠANCI....ANEB JAK PRODAT ZA CO NEJVÝHODNĚJŠÍCH PODMÍNEK

Prodáváte svou nemovitost? Podali jste inzerát, oslovili vás desítky realitních kanceláří a prodej stále nesměřuje k vysněnému výsledku ve formě prodeje? Profesionálové používají při cestě k tomuto cíli službu zvanou home staging.

Co to vlastně znamená home staging?

Home staging je úzce specializovaná služba, která podporuje prodej či pronájem nemovitostí. Jde o profesionální přípravu nemovitostí na nafocení a osobní prezentaci kupujícímu. Prezentace klade důraz na uspořádaný prostor, který nechá vyniknout pozitivům a potenciálu nabízené nemovitosti. Po zásahu stagera by měl být prostor co nejpřitažlivější podobně jako hotelový pokoj, tedy čistý, světlý, prostorný a s minimem nábytku, zbavený veškerých přebytečných věcí, s barevně sladěnými doplňky. Především by měla vyniknout jeho funkčnost a velikost.

Důraz je kladen na odosobnění – odstranění osobních věcí prodávajícího zejména fotografie rodiny, dětských malůvek, osobní kosmetiky a čistících prostředků - pro lepší představu nového domova pro kupujícího.

Realitní makléř nebo profesionál tzv. stager vám v co nejkratším čase a za co nejnižší investici, ideálně zcela zdarma, připraví interiér a exteriér nabízené nemovitosti. Investovat čas i trochu peněz do přípravy nemovitosti se určitě vyplatí.

Atraktivní fotografie je základ

Vždyť právě podle ní posuzujeme nabídku. Internetová prezentace je důležitá a má velkou sílu, ne-li rozhodující. Z internetu přichází 50 % všech potenciálních kupujících na naše nabídky. Současný zákazník je mnohem vzdělanější a náročnější. Už nestačí nemovitost umístit do nabídky, ale zaujmout! Nemáte moc prostředků a hlavně času k tomu, jak přesvědčit poptávajícího, aby „rozkliknul“ právě tu vaši nemovitost. Proto ANO, dobré úvodní foto prodává.

Home staging pomáhá vytěžit maximum ze stávajícího vybavení a uspořádání nemovitosti s cílem vytvořit co nejpřesvědčivější prezentaci pro potenciální kupce. Úprava se týká jak celé nemovitosti, tak jednotlivých místností včetně koupelny a technického zázemí. Postele překryjí slušivé plédy s barevně sladěnými polštáři. Koupelnu prosvětlí pár vonných svíček, barevné ručníky sladěné s okolním interiérem. Místnosti oživí květiny, koberce, závěsy. Úklid nemovitosti je základ celého kouzla, bez kterého by další snažení zcela ztrácelo smysl. Ano, úklidu není nikdy dost a je základní podmínkou i pro staging nemovitosti, ale tak jednoduché to není. Home stager především vhodně zvolenými úpravami nemovitosti a dovybavením o doplňky mění prostor pro komunikaci mezi nemovitostí a zájemcem. Správně zvolenou barevností a uspořádáním nábytku připravuje prostředí přívětivé pro návštěvníka.

Staging se týká i exteriéru nemovitosti, ať už je to zahrada či prostor před domem. Zajištění posečení trávy, odstranění spadaného listí, odvoz nepořádku do sběrného dvoru a v neposlední řadě i stěhovací služby. I do exteriéru lze instalovat dekorativní předměty, zasadit pár barevných květin či keřů a oživit atmosféru nemovitosti pro potenciální zájemce.

Home staging se týká nejenom internetové či tištěné prezentace, ale celkové prezentace na prodej včetně prohlídek s potenciálními zájemci. Mnohé překvapí, že vedle uklizeného a upraveného interiéru hraje neméně důležitou roli i vůně. Ta by kupující neměla odradit. Pozor si tedy dávejte na její intenzitu. Koupě nemovitosti je emocionální záležitostí. Kupující se bude vždy cítit lépe v prostředí, kde je vyvětráno a příjemně voní svíčka či čerstvě namletá káva, než v nevětrané místnosti, kde jste před půl hodinou uvařili guláš.

To vše v celkovém důsledku ovlivňuje zájem o nabízenou nemovitost ruku v ruce s ochotou za danou nemovitost zaplatit požadovanou či dokonce cenu.

Autor: Andrea Kohoutová | sobota 18.2.2017 8:31 | karma článku: 10.30 | přečteno: 461x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 26.62 | Přečteno: 476 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 298 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 3 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 244

Dobrý den, jmenuji se Andrea Kohoutová a jsem manželkou, matkou a v neposlední řadě realitní makléřkou ve společnosti RK Stejskal Tábor.  Při práci makléřky mohu zúročit mé obchodní zkušenosti a vzdělání. Cením si na ní setkávání s novými lidmi a svobody v organizaci času. Neustále si zvyšuji svou odbornou kvalifikaci a proto jsem  absolvovala certifikaci kvality normy ISO 17 024 a obhájila bakalářskou práci na téma Prodej nemovitostí v insolvenci. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...